Itsetehdyt raakapatukat

Ihan ensimmäisenä iso kiitos kaikille teille, jotka kommentoitte blogiini! Jokainen kommentti ilahduttaa minua tosi paljon ja olen saanut kommenttienne avulla myös uusia ideoita. Kun kirjoitin raakapatukoista, kommenttiboksissa vinkattiin, että patukoita voi helposti tehdä itsekin. Googlailemalla löysin tästä blogista hyvältä kuulostavan ohjeen, jota muokkasin hieman. Tästä ohjeesta tulee 5-10 patukkaa riippuen siitä, minkä kokoisia patukoista tekee. Itse halusin jättää patukat aika ohuiksi ja pieniksi, joten ohjeesta riitti kymmeneen patukkaan.

30b

Tarvitset:
2dl kivettömiä taateleita
1dl manteleita
1dl saksanpähkinöitä
1rkl kuivattuja karpaloita
1rkl goiji-marjoja
pieni loraus vaniljauutetta
mausteita (esim. kardemummaa ja inkivääriä)

30

Sekoita pähkinöitä ja manteleita tehosekoittimessa, kunnes niistä tulee jauhomaista seosta. Lisää taateleita pari kerrallaan ja sekoita tehosekoittimella aina parin taatelin lisäämisen jälkeen. Kun olet lisännyt kaikki taatelit, lisää karpaloita ja goiji-marjoja vähän kerrallaan välillä tehosekoittimella sekoittaen. Lisää lopuksi pieni loraus vaniljauutetta, sekä haluamiasi mausteita (itse käytin kardemummaa ja inkivääriä). Valmiin massan tulisi pysyä koossa, kun sitä puristaa. Kaada massa leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun astiaan ja muotoile se levyn muotoiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa tai pidä vähän aikaa pakastimessa. Leikkaa jähmettynyt massa patukoiksi. Patukat säilyvät parhaiten kylmässä, mutta ne sopivat myös evääksi otettaviksi esimerkiksi folioon kiedottuina.

30a

Minulla on käytössä ihan tavallinen tehosekoitin, ja sillä pärjäsi yllättävän hyvin. Taateleita joutui välillä sekoittamaan vähän kauemmin ja siihen menikin tässä eniten aikaa. Joka tapauksessa patukoita oli helppo ja nopea tehdä ja niistä tuli todella hyviä. Seuraavalla kerralla aion laittaa marjojen tilalle kuivattua banaania ja kookoshiutaleita.

Weera

6 thoughts on “Itsetehdyt raakapatukat

 1. marissa

  Ah, näyttääpä hyvältä! Taitaa olla vähän nälkä jo, kun heti heräsi kauhea himo tehdä näitä itsekin kun näin kuvat. Kiitos reseptistä! ;)

  Reply
 2. Eikku

  Hei, karpaloiden käyttö onkin hyvä idea. Niitä on jäänyt pussinpohjallinen kaappiin, joten nythän niille löytyikin käyttökohde. Kiitos vinkistä! :)

  Reply
 3. Pipsa

  Mmmm, onpa hyvännäköisiä! Hyvä idea laittaa vähän marjaisia sattumia raakapatukoihin :) Omat suosikkini maustan yleensä raakakaakaolla, tulee niin suklaisia patukoita ettei tarvitse sitä ehtaa syödäkään!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>